Skip to main content

Vollenhove 2024

Verslag Babyshow SKG Catharinaparkieten 2024

Op 1 juni 2024 heeft de SKG Catharinaparkieten haar jaarlijkse Babyshow gehouden in ‘De Burgth’te Vollenhove. Deze keer was de opzet iets anders dan gebruikelijk, in plaats van de ‘klassieke TT’ hebben we nu gekozen voor een soort tafelkeuring met een beperkt systeem van classificering in voldoende, goed, zeer goed, fraai en uitmuntend. Een opzet die zowel de organisatie als de inzenders goed bevallen is! Er werden 152 vogels door 20 inzenders ingebracht, deze werden na het inbrengen vakkundig besproken door onze keurmeesters Marco van der Bij en Iwan Teeuwen. De kwaliteit en diversiteit van de vogels was zeer goed te noemen! Er was een grote groep Groen (37) en Turquoise (21), maar natuurlijk ook Groen en Turquoise met één of twee donkerfactoren, in Grijsvleugel en Pale, maar ook diverse wat minder bekende mutaties zoals Misty, Ino-Turquoise en Grijsvleugel in ino. Ook voor deze minder voorkomende mutaties was er, zoals van een Specialistische Kwekers Groep verwacht mag worden, volop aandacht, de verschillende aspecten werden mooi uitgelegd door Marco en Iwan en er was dan ook ruimte voor vragen.
De prijswinnaars op een rijtje:

 • 1. Kooi 9 Groen
  Kweker Bert-Jan de Haan
 • 2. Kooi 45 D groen
  Kweker Willyanne Riezebos
 • 3. Kooi 53 DD groen
  Kweker Jarno v Lokven
 • 4. Kooi 89 Grijsvleugel groen
  Kweker Klaas de Boer
 • 5. Kooi 93 Grijsvleugel turquoise
  Kweker Yarne Noens
 • 6. Kooi 105 EF grijsvleugel sl ino serie niet nader genoemde kleurmutaties
  Kweker Henri Melenboer Kampioen Minder Voorkomende Kleurslagen (MVK).
 • 7. Kooi 110 Pale groen
  Kweker Klaas de Boer
 • 8. Kooi 114 Pale D groen
  Kweker Klaas de Boer
 • 9. Kooi 74 Turquoise
  Kweker Yarne Noens
 • 10. Kooi 84 DD turquoise
  Kweker Willyanne RiezebosTevens Jeugdkampioen en
  Algemeen Kampioen
 • 11. kooi 80 D turquoise
  Kweker Willyanne Riezebos
 • 12. Kooi 125 Ino groen
  Kweker Klaas de Boer
 • 13. Kooi 136 Ino turquoise
  Kweker Yarne Noens
 • 14. Kooi 143 Citroenparkiet pop
  Kweker Eric Pastoor

Allen van harte gefeliciteerd, speciaal Willyanne Riezebos, bijzonder knap om als jeugdige in maar liefst drie groepen kampioen te worden en om als klap op de vuurpijl de Arie Vortman wisselbokaal mee te nemen. Als bestuur kijken we terug op een geslaagde dag, we hebben ook veel positieve reacties mogen ontvangen, het is de eerste keer dat we dit op deze manier doen, de grote opkomst en de kwaliteit aan vogels verheugde ons zeer, mooi ook dat er vanuit de keurmeesters zelf belangstelling was om deze dag bij te wonen, dat toont alweer aan hoezeer deze hobby leeft. Dat blijkt ook al uit het feit dat we al jaren dezelfde passievolle mensen terug zien, het is toch heel wat voor zo’n kleine SKG dat er sinds jaar en dag zelfs twee kwekers uit België, te weten Chris de Wilde en Yarne Noens, tot de vaste inzenders behoren. Een woord van dank aan de mensen van ‘De Waterslager’ uit Vollenhove, in hun thuishonk mochten we onze show opzetten, zij hebben onder meer gezorgd dat het materiaal er stond en opgebouwd werd, hebben geholpen met het inbrengen en het verdere verloop van de keuring, en hebben nadien alles weer opgeruimd en de zaal weer spic & span achtergelaten, chapeau! Verder de mensen van ‘De Burgth’ voor het beschikbaar stellen van de ruimte en de catering, Rene Krommendijk voor het bijhouden van de uitslagen, Henk van der Meer voor het maken van de Kampioensfoto’s en het vastleggen van deze dag, Arie Vortman voor het beschikbaar stellen van de boekjes, alle inzenders bedankt, zonder vogels geen show, je steekt toch altijd weer je nek uit en het getuigd van lef als je weet dat je vogels niet helemaal top zitten dit jaar en toch inzendt! Uiteraard de keurmeesters Iwan Teeuwen en Marco van der Bij, dankzij jullie, en de mensen die ik vergeten ben te noemen, is het een prachtige dag geworden!
Als bestuur hebben we natuurlijk al even geëvalueerd, voor volgend jaar hebben we ook al weer wat verbeteringen op de agenda, zo gaan we onder andere wat aan het geluid doen en wordt de verlichting aangepast.
Als driekoppig bestuur kunnen we natuurlijk niet zonder hulp, zo hebben we onder andere Marco van der Bij, hij is ons contact naar de Technische Commissie van de keurmeestersverenigng en bezig de diverse mutaties goed op de kaart te zetten bij het samenstellen van het nieuwe vraagprogramma. Deze rol is hem op het lijf geschreven, wij zijn erg content met zet zijn ervaring als keurmeester en gerenommeerd (mutatie)kweker. Verder helpt Henk de Gans ons nu met de website, dit heeft de laatste tijd niet de aandacht gekregen die het verdiende, gelukkig is het beheer hiervan nu in bekwame handen, we zullen proberen meer content te plaatsen om zo de website meer up-to-date te houden. Voor nu, allen bedankt, geniet nog even van de foto’s en graag tot volgend jaar!

Foto’s gemaakt door Henk van der Meer.

Klik op een foto voor de vergrote versie en de ondertiteling!

Hieronder nog een paar foto’s van deze dag.

Word lid van SKG Catharinaparkieten