Op bezoek bij Bert Beld

Zondagochtend 23 dec rond 10.00 kwam ik aan in Marknesse, waar Bert en Marianne Beld samen met hun drie dochters en een zoon wonen. Eenmaal aangekomen werd ik hartelijk door Bert en Marianne ontvangen en in de woonkamer werd me al snel duidelijk dat ik hier met echte dierenliefhebbers te maken heb. O.a ratten, muizen, honden, cavia’s, en uiteraard de vogels delen hun woning en tuin met het gezin Beld. Onder het genot van een kop koffie komen er diverse anekdotes voorbij, en kom ik veel te weten over hun passie voor dieren en vogels.

Bert is lid van vogelvereniging de Waterslager in Vollenhove (zijn geboortestad), de OPC (Overijsselse parkieten club) en lid van de SKG Catharinaparkieten. Sinds een jaar of 10 kweekt Bert met catharinaparkieten en hij is voornamelijk gevallen voor het papegaaiachtige gedrag van de soort en de diversiteit aan kleuren.
Zelf kweekt Bert ze in groen, D groen en DD groen, en ino groen. In de Turqouise serie ook de verschillende varianeten met de donkerfactoren en Ino turqouise. Ook waren er diverse varianten in de grijsvleugel serie te aanschouwen. Duidelijk werd dat hier goed aan de weg getimmerd wordt in diverse kleurslagen. Op de vraag welke zijn favoriet is, antwoordde Bert met; DD Groen! Maar ook andere kleuren vindt hij mooi, dat maakt het selecteren lastig.

Met enige trots kunnen we inmiddels toch vertellen dat we deze gepassioneerde kweker aan het bestuur van de SKG Catharinaparkieten hebben kunnen toevoegen. Bert hoopt zijn aandeel te kunnen leveren aan het verspreiden van kennis, vriendschappelijke manier van omgaan met leden en medekwekers, en het verduidelijken van benamingen van diverse mutaties.

Bert, van harte welkom bij het bestuur en bedankt voor de gezellige ochtend!

Word lid van SKG Catharinaparkieten