Skip to main content

Op bezoek bij Thomas Waghto

Afgelopen zaterdag ben ik op bezoek bij Thomas Wagtho geweest. Woonachtig in Kootwijkerbroek. Vanuit de provincie Groningen nog een aardig eindje rijden. Maar door de prachtige omgeving, de hartelijke ontvangst en het mooie vogelbestand zeker de moeite waard. Thomas Wagtho is 51 jaar en 30 jaar getrouwd met Ellie. Ze hebben samen 2 dochters en 2 zoons. Drie van de vier zijn getrouwd, en hebben samen 5 kleinkinderen. De jongste zoon (19) woont nog thuis.

Thomas heeft bijna zijn hele leven al vogels gehad, en sinds 2014 met Catharina parkieten. Met name het rustige en nieuwsgierige karakter van de Catharina parkiet trekt Thomas aan in de soort. Er wordt met veel verschillende mutaties in de groen en turquoise serie gekweekt. De vogels in de turquoise serie zijn zijn favoriet. Thomas is lid bij Kweeklust in Voorthuizen, Gelderse parkieten Federatie waar hij ook in het bestuur zit, de SKG Catharina parkieten (en de landelijke PSC).

Thomas ervaart het contact met andere kwekers en de Facebook site van de SKG als leerzaam, je kunt met vragen bij de terecht en je krijgt feedback over de vogels.
Kijk ook regelmatig op de site en zet er ook mijn vogels op. Krijg dan veel reactie, dus altijd leuk! Nieuwe rubriek is ook leuk, dan krijg je wat meer achtergrondinformatie over de kweker.

Word lid van SKG Catharinaparkieten