Skip to main content

Roosendaal 2015

Zaterdag 25 April 2015 was het dan weer zover. Onze 15e Studiedag (Babyshow) werd gehouden.
Zoals gewoonlijk gingen er verschillende vogelliefhebbers richting Roosendaal.
Het bestuur was rond de klok van 07:30 uur al druk doende met het opbouwen van de zaal, en zo rond de klok van 08:30 uur kwamen de eerste inzenders al binnen.
De zaal was 10:00 uur volledig ingericht en alle TT vogels stonden klaar om gekeurd te worden.

Wat opvalt dit jaar is dat we enkele niet leden hebben mogen verwelkomen tijdens onze show, en ook zij hadden de nodige vogels bij.
Verder waren er ook net als vorig jaar inzenders vanuit Duitsland en Belgiƫ aanwezig. In het totaal hadden we 14 inzenders waar onder de 2 niet CSG leden samen hadden zij 108 vogels bij elkaar ingebracht, iets waar we als studiegroep best trots op mogen zijn.
Net na de klok van 10:00 uur opent onze kersverse voorzitter Marco v.d. Bij de Babyshow 2015 en heet iedereen van harte welkom.
Hij geeft aan dat de keurmeesters richting de keur zaal mogen gaan en daar hun taak mogen verrichten, in de zaal waar de overige mensen aanwezig waren, werd een vogelbespreking gehouden.
Dit jaar heeft het bestuur gevraagd of er mensen in de gelegenheid waren om vogels mee te nemen voor de bespreking. In dit geval waren er 6 vogels die mee gebracht waren voor de vogel bespreking en de overige vogels kwamen later uit de keur zaal vandaan.
De keurmeesters Peter, Idalgo en Jurgen hadden de taak om de aanwezige vogelliefhebbers dan ook te vertellen hoe hun de vogels keurde, en waar je zo al op moet letten om een goede show vogel op de keurtafel te kunnen brengen. Verder werden er ook leuke discussies op gang gebracht dat natuurlijk ook weer leerzaam was voor iedereen.
Uiteindelijk hebben ze ook zelf een soort van tafelkeuring gedaan om te kijken hoe de liefhebber de vogels beoordeeld ten opzichte van een keurmeester. En ook dan kun je zien dat niet iedereen de zelfde gedachten heeft kortom toch heel informatief en leerzaam.
Intussen in de keurzaal waren de keurmeesters uiteindelijk ook op het punt gekomen, om de Algemeen Kampioen aan te wijzen ,en ik kan je vertellen dat het niet gemakkelijk was om uiteindelijk de allerbeste te moeten kiezen. De kwaliteit van de vogels was zeker niet slecht en helemaal niet als je bedenkt dat het nog babyvogels zijn.
Na gedane zaken werd het tijd om aan de inwendige mens te denken, en ook hier werd net als vorig jaar weer een heerlijke Brabantse Koffietafel geserveerd.
Na de middaglunch was het hoogtijd dat iedereen zijn vogel kon aanschouwen en naar het behaalde resultaten te kijken.
Verder hebben Alex en Kees nog uitleg gegeven over de vogels in de keurzaal. En ook hier werden de nodige discussies gevoerd.
Vervolgens is er nog een loterij gehouden en aansluitend natuurlijk de prijs uitrekening waar iedereen op zat te wachten. Het een en ander is digitaal vastgelegd zoals u hier onder kunt zien.

Ook hebben we nog even stil gestaan dat er begin dit jaar 4 leden van de CSG zich voor een jaar lang Wereldkampioen mogen noemen en zij werden dan ook even in het zonnetje gezet, die helaas overigens buiten niet scheen dit jaar. De voorzitter bedankt bij deze dan ook iedereen die zich heeft ingezet, om het dit jaar weer tot een succes te maken.
Zonder deze mensen is het niet te mogelijk om een mooie show als deze te realiseren. Nogmaals iedereen bedankt en tot volgend jaar.

Hieronder ziet u de uiteindelijke einduitslag van deze zeer geslaagde dag. Het bestuur feliciteert iedereen met de behaalde resultaten. Het totale overzicht van alle vogels vind u hiernaast, klik op de miniatuur voor een grotere weergave. (92.75 = 93- en 92.25 = 92+)

Behaalde Prijs: Naam: Kleur: Punten:
Beste Groenserie A. de Greef Wildkleur 93
2e Prijs Groenserie M. Melenboer Wildkleur 92.75
3e Prijs Groenserie M. v/d Lagemaat Wildkleur 92.25
Beste Turquoiseserie A. de Greef Violet D Turquoise 93
2e Prijs Turquoiseserie M. v.d. Bij Turquoise 92.25
Beste Inoserie A. de Greef Ino Turquoise 92
Beste Grijsvleugelserie J. Kortenray EF Grijsvleugel Ino Groen 93
Beste MVK serie J. Kortenray EF Grijsvleugel Ino Groen 93
Beste Citroenparkiet R. Acke Wildkleur 93
Beste Groenserie (NIET Leden) A. den Hollander Wildkleur 91
Beste Mutant (NIET Leden) A. den Hollander Ino Groen 93
Algemeen Kampioen A. de Greef Wildkleur 93
Klassement Kampioen A. de Greef Beste 5 vogels 462

Word lid van SKG Catharinaparkieten