Skip to main content

Zevenhuizen 2017

Op 6 mei 2017 werd de jaarlijkse CSG Babyshow weer gehouden, ook dit maal in Zevenhuizen (ZH), bij het clubgebouw van vogelvereniging Zang en Kleur, waar we s’morgens door Dhr. Jan van den Bergh werden ontvangen.
De vogels konden vanaf 09:30 uur worden ingebracht, en rond de klok van 10:00 uur zijn de keurmeesters gestart met de beoordeling van de 138 ingezonden vogels. Behalve kwekers uit Nederland, Belgie en Duitsland waren er dit jaar ook Italiaanse kwekers te gast die ondanks de taalbarriere toch zichtbaar hebben genoten van de dag.
Tijdens de keuring werd er in de andere zaal een presentatie gegeven door Dhr. Piet Onderdelinden betreffende de vererving bij de Catharinaparkieten. Ook waren er door ons lid uit Duitsland, namelijk Dhr. Pascall Stahljohann vogels meegebracht met nog onbekende kleuren, welke ook zijn besproken door de aanwezige keurmeesters. Omstreeks 13:00 uur was het tijd voor de lunch. En daarna gingen de keurmeesters nog even verder met hun taken alvorens de uitslagen bekend gemaakt zouden worden. Voordat de uiteindelijke prijsuitreiking plaats vond werd er nog aangekondigd dat er van 2 t/m 4 November een Noordelijk Kampioenschap Catharinaparkieten zal worden gehouden (meer info volgt), en het daarbij behorende reglement werd aan de aanwezige uitgereikt. Na de prijsuitreiking werden er nog diverse vogels apart besproken over zowel hun + als – punten. En daarna werden de keurbriefjes uitgereikt en kon iedereen de vogels in de zaal gaan bekijken. Vervolgens werden de vogels weer ingepakt en konden deze weer huiswaarts worden gebracht, waar zij en hun eigenaren weer konden terug kijken op een geslaagde dag. Mede namens de inzet van de gastheren: Jan van den Bergh en Cees van den Berg, waarvoor hartelijk dank.
Ook willen wij de keurmeesters Ligtvoet, Pardon, Slagter en de Graaf bedanken voor hun medewerking en Dhr. Henk van Meer voor de gemaakte foto’s en uiteraard ook Dhr. Piet Onderdelinden voor zijn presentatie over de vererving.

Wij als CSG bestuur kijken zeer tevreden terug op deze geslaagde dag en hopen iedereen weer te mogen verwelkomen tijdens de CSG Babyshow 2018.

Uitslag CSG Babyshow 2017

Behaalde Prijs: Kweker: Punten: Kleurslag:
1e Prijs Wildkleur Rene Krommendijk 94 Pnt. Wildkleur
2e Prijs Wildkleur Rene Krommendijk 93 Pnt. Wildkleur
3e Prijs Wildkleur Mees v/d Lagemaat 92 Pnt. Wildkleur
1e Prijs Groen Mutanten Jan Verhagen 94 Pnt. DD Groen
2e Prijs Groen Mutanten Jan Verhagen 93 Pnt. D Groen
1e Prijs Turquoise Mutanten Arie Vortman 94 Pnt. D Turquoise
2e Prijs Turquoise Mutanten Rene Christianen 93 Pnt. Violet D Turquoise
1e Prijs Ino Mutanten Rene Christianen 94 Pnt. Ino Groen
2e Prijs Ino Mutanten Rene Christianen 93 Pnt. Ino Turquoise
1e Prijs Grijsvleugels Rene Krommendijk 95 Pnt. EF Grijsvleugel Groen
1e Prijs MVK Jan Verhagen 94 Pnt. DD Groen
1e Prijs Citroenparkiet Rene Acke 95 Pnt. Wildkleur
Algemeen Kampioen Rene Krommendijk 94 Pnt. EF Grijsvleugel Groen
Kampioen Klassement (Beste 5 vogels) Rene Krommendijk 465 Pnt.
Uitslag Niet CSG Leden
Behaalde Prijs: Kweker: Punten: Kleurslag:
1e Prijs Catharinaparkiet niet CSG-leden Jacq Timmer 95 Pnt. EF Grijsvleugel D Turquoise
2e Prijs Catharinaparkiet niet CSG-leden Jos v/d Heijden 94 Pnt. Wildkleur

Word lid van SKG Catharinaparkieten